fbpx

Bota e Gruas

Sinjalet që tregojnë se fëmija është duke thithur gjirin në mënyrë efektive

Do të jenë pikërisht këto sinjale që do të tregojnë se fëmija jo vetëm është duke thithur si duhet (rrjedhimisht merr sasi të mjaftueshme qumështi), por edhe stimulon gjirin në mënyrë efektive.

Gjatë vaktit fëmija duhet të:

  • Mjekra e fëmijës duhet të shtypë gjirin. Pra është tërësisht e pozicionuar në gji. Në këtë rast para futjes së thithit në gojë mund ta shtypni mjekrën me gisht për të mundësuar një hapje maksimale të gojës;
  • Hunda e fëmijës nuk duhet të jetë e zhytur tërësisht në gji. Krijohet hapësirë që ndihmon pak a shumë frymëmarrjen;
  • Duket se nëna dhe fëmija ndihen shumë mirë gjatë vaktit. Nuk vihen re shenja parehatie nga ana e të dyve;
  • Fëmija thith në mënyrë ritmike, të thellë dhe aktive;
  • Fëmija duhet i kënaqur gjatë dhe pas përfundimit të ushqyerjes;
  • Shtimi në peshë është në nivele optimale dhe numri i pelenave që ndërrohen në rregull për moshën e fëmijës;
  • Fëmija pi me një distancë kohore dhe duket i kënaqur teksa fle gjumë;
  • Buzët janë të hapura në formë O-je tek gjiri;
  • Fëmija nuk ka futur në gojë vetëm thithin por edhe një pjesë të mirë të areolës.
Leave a Reply

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin