Bota e Gruas

Cilat janë shenjat që tregojnë se fëmija nuk është duke thithur si duhet?

Ndërsa ushqeni fëmijën me gji është shumë e rëndësishme të vëzhgoni edhe disa  nga sinjalet e mëposhtme:

  • Fëmija kërkon të ushqehet vazhdimisht. Dhe normalisht këtu nuk përfshihet nevoja e fëmijës për të pirë më tepër gjatë një rritje të vrullshme apo gjatë pasdites (Witching Hour);
  • Thithi paraqitet i shtypur apo i rrudhur kur fëmija e heq nga goja;
  • Gjatë pirjes nëna përjeton dhimbje në gjoks që shkaktohen nga kapja e keqe që fëmija ka bërë. Në këtë rast çarjet e thithave janë shumë të shpeshta si problem;
  • Fëmija heq dhe fut vazhdimisht kokën në gji. Paraqitet i acaruar jo vetëm gjatë vaktit por edhe pasi ka përfunduar së piri;
  • Fëmija bie shumë shpejt në gjumë ndërsa thith por ju sërish e keni ndjesinë se nuk ka thithur si duhet. Thithjet nuk kanë qënë mjaftueshëm aktive sa fëmija të pijë marrë sasinë e qumështit që i nevojitet;
  • Fëmija nuk merr mjaftueshëm peshë dhe nuk ndërrohen mjaftueshëm pelena;
  • Feçet janë të ujshme dhe me ngjyrë jeshile (tregues se fëmija nuk është duke marrë mjaftueshëm qumësht me yndyrë. Sasia më e  madhe e qumështit që po merr në këtë rast është qumështi i fillimit i cili ka në sasi më të madhe laktozën. Duke qënë se nuk merr mjaftueshëm yndyrë krijohet inbalanca;
  • Kemi shenja gjaku tek feçet;
  • Fëmija bën intervale të gjata gjumi pa pirë vaktin. Për këtë arsye rekomandohet limitimi i dremitjeve maksimalisht 2 orë gjatë ditës.
Leave a Reply

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Më të shikuarat

Postime të ngjashme

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin