fbpx

BOTA E GRUAS
NGA ARTEMISA BRAHIMAJ

Konsulente e çertifikuar gjumi dhe gjidhënie.

Përshëndetje jam Artemisa! 

Për të gjithë nënat që vijnë për herë të parë në këtë blog, ju them se në vazhdim unë do të jem ndihma juaj më e madhe përsa i përket problemeve që mund të keni me gjumin si edhe ushqyerjen me gji të fëmijës.

Që prej vitit 2015 i jam përkushtuar profesionit si konsulente gjumi dhe laktacioni (e çertifikuar) dhe mund të them se kjo nuk është vetëm një rrugë për të lehtësuar jetën e nënave të reja por edhe një pasion shumë i madh i imi.

Për të qënë më pranë secilës nënë kam krijuar disa programe të cilat do të zgjidhin probleme të ndryshme përsa i përket dy proçeseve tepër sfidues siç është gjumi dhe ushqyerja me gji e fëmijës.

Çfarë kanë të veçantë programet e mia të gjumit?

Qasja që nënave ju sugjerohet të ndjekin. Për herë të parë në Shqipëri u kapërcyen dhe lanë pas rregullat shumëvjeçare “lere fëmijën të qajë që të mësojë të flejë ndryshe”. Për herë të parë nënat u orientuan drejt një metode të butë, tepër graduale, që ka pasur gjithmonë në fokus ndryshimin e butë dhe jo të menjëhershëm pavarësisht problemeve me të cilat nëna po përballej.

 

Çfarë kanë të veçantë programet e mia të gjidhënies?

Prakticitetin, shpjegimin e thjeshtë dhe të kuptueshëm, zgjidhjen e problemit në praktikë më tepër se teori informuese. Dhënien e zgjidhjes për çdo sfidë të gjidhënies, atë për të cilën nënat e reja kanë nevojë pas lindjes. 

Dy fjalë në lidhje me kualifikimet e mia

 
  • Jam çertifikuar si konsulente laktacioni (LC) pranë akademisë “Childbirth International”;
  • Jam çertifikuar si konsulente gjumi per femijet e moshes 0-3 vjeçare pranë “Institute of pediatric sleep and parenting”;
  • Jam riçertifikuar si konsulente gjumi (specializim shtesë) per bebet e moshes 0-3 muajshe prane “Institute of pediatric sleep and parenting”;
  • Kam ndjekur seminar specializimi mbi trajtimin e rasteve te mastitit prane “Lactation Education Resources”

Pjesëmarrëse tek konferencat:


  • “Breastfeeding biological dialogues” (+20 orë mësimore)-Mundësuar nga ilactation;
  • “Breastfeeding-Focus, confidence, skills” (+17 orë mësimore)-Mundesuar nga ilactation;
  • “An ecosystemic approach to the clinical management of breast and nipple pain”- Mundësuar nga Gold Lactation;
  • Gjithashtu pjesëmarrëse edhe në konferencen e 22 “Lactacion Conversations” (+12 orë mësimore) -Mundësuar nga iLactation

Artemisa Brahimaj